Az impregnáló szerek alkalmazása

Állagmegóvás impregnáló szerek használatával

Az impregnáló szerek előnyei

Az impregnáló szerek alkalmazása sokféle előnnyel jár, ha kőfelületekről van szó. A különböző kövek felszíne még csiszolás után sem tökéletesen sima. Ennek következtében az enyhébb vagy erősebben porózus felületeken könnyen megtelepednek a porszemcsék és szennyeződések, ami a vízfelvétel növekedéséhez vezethet. Ha víz kerül a felületre, a vízcseppek tömörülnek a porszemcsékkel, ami a felületek bepiszkolódásához és elszürküléséhez vezethet.

Az impregnáló szerek alkalmazása

Miért érdemes az impregnáló szerek használata?

Az építőanyagok, ideértve a természetes köveket is, hajlamosak arra, hogy a vizet pórusaikba engedjék. A nedvesség beszivárgása a belső porózus rétegekbe fagyos időben akár a burkolat felső rétegeinek szétmállásához is vezethet. Az impregnálás ezeket a problémákat kívánja megelőzni, megakadályozva a fagykárokat és más károsodásokat, valamint a gombák és mohák megtelepedését.

Az impregnáló szerek hasznossága

Az impregnáló szerek vízlepergető hatása lehetővé teszi, hogy a téli csapadék ne tudjon beszivárogni a pórusokba és ott károkat okozni. Azonban az impregnáló szereknek nem csak kültéri kőzetek esetén van jelentősége. Az impregnálás megakadályozza a penészedést és megvédi a felületet a különböző foltok kialakulásától, amelyeket például étel- vagy italfoltok is okozhatnak.

Az impregnáló szerek alkalmazása

Az impregnáló szerek - Milyen felületekre alkalmas?

Az impregnált felületek tisztítása egyszerű, mivel a kosz sem tud tartósan megtelepedni rajtuk. Ez hosszú távon megkönnyíti a kőfelületek karbantartását és megóvását. A kőimpregnáló termékek hosszú távú védelmet nyújtanak, megakadályozva a károsodást, miközben lehetővé teszik a kövek lélegzését, mivel nem tömítik el a pórusokat. Az impregnáló szerek sokféle felhasználási területen alkalmazhatók, beleértve

  • a síremlékeket,
  • a műkőből és természetes kőből készült felületeket,
  • a burkolatokat,
  • a homlokzatokat,
  • a járdákat és a kőből készült kerti berendezéseket is.

 

.