Gránit sírkő

Gránit sírkövek megmunkálása

Gránit a minőség és tartósság jegyében

A gránit a sírkövek gyakori alapanyaga, mert rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival és az egyéb külső hatásokkal szemben. A kőzet szilárd szerkezete és kiváló minősége miatt, a gránitból készült sírkövek akár évszázadokon át megőrzik eredeti szépségüket és méltóságukat. A gránitból készült sírkövek időt állók és az örök emlékezés jelképévé váltak.

Gránit sírkő

Esztétikus sírkő gránit kőből

A gránit különleges szépségének és változatos színskálájának köszönhetően a sírkövek igazán egyediek és esztétikusak lehetnek. A gránit könnyen megmunkálható gyémánt szerszámok használatával, legyen szó csiszolásról, vágásról, vagy a finomabb részletek kidolgozásáról. Így az elhuny szeretteinek a kívánsága szerint lehetséges a stílus és forma kialakítása.

A gránit kedvező tulajdonságai

A gránit kőzet nemcsak kiváló minőségű alapanyag, hanem olyan tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek a sírkövek tartósságát garantálják. Ahhoz, hogy megőrizze eredeti szépségét a gránit, sokszor használnak valamilyen felületkezelő, impregnáló szert is. Így a nedvesség, nem tud kárt tenni a kő belső szerkezetében, ezzel is növelve az ellenállóságát az időjárási viszonyokkal szemben.

Gránit sírkő

A gránit nemesedése

A gránit természetes anyaga idővel egyedi patinát alakít ki felületén. Az idő múlásával így a sírkövek tovább nemesednek és még méltóságteljesebbé válnak. Így válik a gránitból készült emlékmű a méltóság, az örök emlékezés, tisztelet szimbólumává, ahol az elhunytra megemlékezve gyertyát gyújtunk, vagy egy csokor virágot viszünk.