Gyémánt csiszolókorong a Magyarkertől

Gyémánt csiszolókorong – gyorsaság és hatékonyság

A Gyémánt csiszolókorong szerepe sírkő készítésében

A sírkőkészítés ősi művészet, amely az idők során sokat változott és fejlődött. Manapság a sírhelyek nemcsak az elhunyt személyek emlékét őrzik, hanem gyakran lenyűgöző művészi alkotások is. Ahhoz, hogy egy szakember gyönyörű sírköveket készítsen egy nyers kőtömbből, elengedhetetlen a jó szerszám. Ilyen modern és hatékony szerszám a kőmegmunkálásban a gyémánt csiszolókorong.

Gyémánt csiszolókorong a Magyarkertől

Gyémánt csiszolókorong előnyös tulajdonságai

A gyémánt csiszolókorong felülete finom gyémánt porral van bevonva, ami nagy keménységet biztosít a szerszámnak. Ezáltal a csiszolókorong kiválóan alkalmas arra, hogy más kemény anyagokat, például márvány, gránit – formáljon, akár sírkőnek elkészítve.

Gyémánt csiszolókorong a tartósság jegyében

A sírkövek hosszú időn keresztül ki vannak téve az időjárás viszontagságainak és az egyéb külső hatásoknak. A gyémánt csiszolókoronggal végzett csiszolás hozzájárul a sírkövek tartósságához és ellenálló képességéhez. A gyémánt szerszámmal végzett csiszolás megakadályozza a sírkövek korai kopását, így azok hosszú éveken keresztül megőrzik szépségüket és minőségüket.

Gyémánt csiszolókorong a Magyarkertől

Felület előkészítés gyémánt csiszolókorong használattal

A sírkövek csiszolása a kőmegmunkálás fontos mozzanata. A gyémánt csiszolókorong segítségével a felület simává és egyenletessé válik, előkészítve a követ arra, hogy valamilyen felületkezelő szert vigyenek fel rá. Modern korunkban, mikor is fontos tényezővé vált az idő, igen előnyös tulajdonsága ezeknek a csiszoló korongoknak, hogy gyorsan lehet velük dolgozni.