Gyémánt szerszámok márvány és gránit megmunkáláshoz

Gyémánt szerszámok a Magyarker-től

Gyémánt szerszámok szerepe, vizes csiszolás

A márvány és gránit megmunkálása során egyre népszerűbb választás a gyémánt szerszámok, melynek létezik olyan típusa is amely vizes csiszoláshoz használható. A vizes csiszolás bevált és hatékony módszer, amely kiváló minőségű eredményeket nyújt. Ez a technológiai megoldás lehetővé teszi a keményebb kőzetek pontos és sima megmunkálását, repedések és sérülések nélkül.

Gyémánt szerszámok márvány és gránit megmunkáláshoz

Gyémánt szerszámok vizes csiszoláshoz

Köztudott, hogy a gyémánt földünk egyik legkeményebb anyaga és az iparilag előállított gyémánt por szintén rendelkezik ezen tulajdonságokkal. A gyémánt szerszámok felülete ezzel az apró szemcsés magas keménységű anyaggal van bevonva, így a csiszolás folyamatában magas súrlódási erő és hő keletkezhet. Erre megoldás a vizes csiszolási módszer, melynek során vizet vagy más hűtőfolyadékot használnak.

Gyémánt szerszámok, a vizes csiszolás előnyei

A vizes csiszolás során használt víz hűtőfolyadékként és kenőanyagként is funkcionál, ami csökkenti a súrlódást és a hőt a márvány vagy gránit felületén. Ez segít elkerülni a túlzott felmelegedést, ami károsíthatja a márvány és gránit szerkezetét. A gyémánt szerszámok mindig precíz és finom megmunkálást tesznek lehetővé, így tökéletesen sima és egyenletes felületet eredményeznek.

Gyémánt szerszámok márvány és gránit megmunkáláshoz

Gyémánt szerszámok típusai

Márvány és gránit megmunkálása során többféle munkafolyamat is adódik, melyből a csiszolás az egyik fázis. Az alábbiakban röviden felsoroljuk, hogy milyen típusú gyémánt szerszámok állnak rendelkezésre, ha kőmegmunkálásról van szó:

  • Gyémánt csiszolókorongok
  • Gyémánt vágókorongok
  • Gyémánt durvázók
  • Gyémánt polírozók

A gyémánt szerszámok mindig beváltják a hozzá fűzött reményeket, legyen szó akár járólap vágásról, elegáns megjelenésű márvány csiszolásáról, vagy egy sírkő készítésről. Hatékonyak, precízek és kényelmes a használatuk.