Impregnáló szerek a Magyarker-től

Az impregnáló szerek

Impregnáló szerek: A gránit és a  márvány védelme

Az impregnáló szerek olyan termékek, amelyek védelmet és tartósságot biztosítanak a gránit és a márvány kőzetek számára. Ezek a természetes kőzetek önmagukban is kivételesen szépek és időtállók, de az impregnáló szerek alkalmazásával tovább fokozhatjuk a védelmet. Ebben a cikkben részletezzük, hogyan hatnak ezek a szerek, hogyan kell őket felvinni a gránitra és a márványra, és milyen előnyei vannak az impregnáló szerek használatának.

Impregnáló szerek a Magyarker-től

Az impregnáló szerek, avagy védelem az időjárási viszonyok ellen

Az impregnáló szerek fő célja a kőzetek pórusaiban való behatolás, ahol egy vékony védőréteget képeznek. Ez a réteg csökkenti a nedvesség és a folyadékok, zsíros szennyeződések behatolását, így csökkenti a foltok és az elszíneződések kialakulásának kockázatát. A gránitot és a márványt előszeretettel használják épületek külső felületére, homlokzatra, szobrok készítésére, -  az ablakpárkányoktól egészen a síremlékekig -  ahol fokozottan vannak kitéve nedvességnek. Ilyen esetekben mindenképpen szükséges az impregnáló szerek alkalmazása.

Az impregnáló szerek használata

Az impregnáló szerek felvitele rendkívül egyszerű. A megtisztított és száraz kőzet felületére vigyük fel a szert, van olyan fajta, amit permetezhetünk és van olyan fajta amit ecsettel tudunk felvinni. Ezután hagyjuk, hogy a szer beivódjon mélyen a pórusokba. A folyamat után a felesleget töröljük le egy tiszta ronggyal. Fontos, hogy az impregnáló szert egyenletesen vigyük fel a felületre, ezzel is biztosítva a hatékony védelmet.

Miért ajánlott impregnáló szerek használata?

Az impregnáló szerek használatának számos előnye van a gránit és a márvány esetében is. Először is, megelőzi a foltok és elszíneződések kialakulását, abban az esetben, ha bármilyen szennyeződés éri a felületet, nem tud mélyen beivódni a pórusokba, egyszerűen csak letöröljük egy ronggyal vagy szivaccsal a foltot. Másodszor, növeli a kőzetek ellenálló képességét a savak és a más káros anyagok ellen. A vékony impregnáló réteg nem tompítja el az eredeti ragyogást, így a gránit vagy a márvány továbbra is természetes és elegáns marad.

Impregnáló szerek a Magyarker-től

Az impregnáló szerek előnyei
  • Megelőzi a foltok és elszíneződések kialakulását.
  • Növeli a kőzetek ellenálló képességét a nedvesség és káros anyagok ellen.
  • Nem változtatja meg a kőzetek külső megjelenését.
  • Hosszabb élettartamot biztosít a gránit és a márvány kőzeteknek.

Az impregnáló szerek használata tehát kiváló módja annak, hogy megőrizzük a gránit és a márvány kőzetek szépségét és tartósságát.