Kőmegmunkálás gyémánt szerszámokkal

Kőmegmunkálás gyémánt szerszámokkal, csiszolás

Kőmegmunkálás gyémánt szerszámokkal, felületkezelés

A kőmegmunkálás hosszú története során számos különböző technika és eszköz fejlődött ki. Az egyik legmodernebb és hatékony módszer a gyémánt szerszámok használata. A gyémántok rendkívül kemények és tartósak, ezért tökéletesek a kő megmunkálására.

Kőmegmunkálás gyémánt szerszámokkal

 

Gyémánt szerszámok a kőmegmunkálásban

A gyémántok a föld legkeményebb anyagai közé tartoznak, ezért is kiválóan alkalmasak a kő megmunkálására. A gyémánt szerszámok különböző formákban és méretekben kaphatók, beleértve a fúrókat, vágókorongokat, csiszolókorongokat és polírozókorongokat is. A kőmegmunkálás során ezek a szerszámok lehetővé teszik a kő pontos és hatékony alakítását.

Gyémánt szerszámok használata csiszoláshoz

A keményebb kövek csiszoláshoz, mint amiből egy sírkő is készül, gyémánt körfűrészlapokat vagy csiszolókorongokat használnak. A gyémánt szerszámok használatával finom, egyenletes felületet lehet létrehozni.  A gyémántok keménysége és tartóssága lehetővé teszi, hogy hosszú ideig hatékonyan dolgozzanak különböző keménységű köveken.

Kőmegmunkálás gyémánt szerszámokkal

Gyémánt szerszámok használata polírozáshoz

Miután a kő felülete sima és egyenletes lett a csiszolás során, következik a polírozás. A polírozás során a kő felületét tovább finomítják és fényesebbé teszik. A gyémánt polírozókorongok különböző méretű és finomságú részecskéket tartalmaznak, amelyek segítségével elérhető a kívánt fényesség. A polírozás során a gyémánt szerszámok gyönyörű, ragyogó felületet hoznak létre, ami kiemeli a kő természetes szépségét.