Ragyogó felületek, a színmélyítő szerek népszerűsége

Felületi színmélyítő szerek

Színmélyítő szerek szerepe

A felületi színmélyítő szerek olyan vegyi anyagok, amelyek vékony, átlátszó réteget képeznek a kő felszínén. Ennek az a célja, hogy kiemeljék a kő természetes színeit, mintázatát és növeljék annak fényvisszaverő képességét. Ezáltal a kezelt felület ragyogóbb és élénkebb színű lesz, ami vizuálisan vonzóbbá teszi azt.

Ragyogó felületek, a színmélyítő szerek népszerűsége

Színmélyítő szerek választéka

Az ilyen típusú színmélyítők általánosan alkalmazottak a kőfelületek kezelésében, például a mészkő, gránit, márvány vagy más természetes kőburkolatok esetében. A felületi színmélyítő szerek különböző típusokban elérhetők, és a kő típusától, állapotától és a kívánt végeredménytől függően választhatók. A Magyarker kínálatában az alábbi színmélyítők kaphatók:

  • Easywet beltéri színmélyítő természetes kőre. Vizes hatást kelt a kő felületén, ezzel kiemelve az anyag természetes színét. Használható gránitra, márványra és egyéb természetes kövekre, agglomerátokra.
  • Neroplus színmélyítő impregnálószer fekete és sötét színű gránitra. Mélyebb, sötétebb tónust kölcsönöz a kőnek.
  • Ager színmélyítő impregnálószer. Erősen olaj- és víztaszító és anti-graffiti hatású. Vizes hatást ad a kő felületén, ezzel kiemelve az anyag természetes színét. Használható gránitra, márványra és egyéb természetes kövekre, agglomerátokra.

Miért ajánlott a színmélyítő szerek használata?

A felületi színmélyítő szerek képesek védelmet nyújtani a kőfelületeknek a környezeti hatásokkal és káros UV sugárzással szemben is. Az UV sugárzás hosszú távon károsíthatja a kőburkolatokat és elhalványíthatja a színeket vagy károsíthatja a felületet. A színmélyítő szerek alkalmazásával ezeket a káros hatásokat minimalizálhatjuk, hosszabb élettartamot biztosítva a kőfelületeknek.

Ragyogó felületek, a színmélyítő szerek népszerűsége

Színmélyítő szerek használata

Ne feledjük, hogy a felületi színmélyítő szerek használata előtt fontos megfelelően előkészíteni a kezelni kívánt kőfelületet. A tiszta és száraz felület biztosítja a színmélyítő szer optimális hatékonyságát és tartósságát. Emellett fontos a megfelelő alkalmazás módja, hagyjunk idő a szernek időt száradásra, hogy a kezelt felület megfelelően felszívja a szert, és optimális végeredményt nyújtson.